805578_.indd

Door weer en wind

Wim Snijders en cursiste Angelique

Weer of geen weer, Wim Snijders, inmiddels 63, is altijd present. Sinds september 1982 fi etst hij tweemaal per week meer dan 25 kilometer van Den Haag naar Naaldwijk. Hij begon met het geven van teken- en schilderlessen aan kinderen en volwassenen. Nu geeft hij op dinsdagen woensdagavond schilderles aan een gemêleerde groep van beginners en gevorderden.

Wim volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daar kwam hij Adrie Huisman uit Maasdijk tegen die hem de tip gaf dat ze in Naaldwijk een docent zochten voor de schildercursussen. ‘Misschien is het iets voor jou.’ “En 36 jaar later zit ik er nog”, vertelt Wim lachend. “Ik hou het zolang vol omdat het een gezellige club mensen is waar ik me thuis voel. Ook qua tijd bevalt het me prima en de locatie en organisatie zij uitstekend.”

Het leuke van zijn vakgebied vindt Wim mensen enthousiast maken om door het gebruik van kleur, diepte in het schilderij te krijgen, wat tot verrassende resultaten leidt. Het is volgens Wim een kwestie van ‘oefening baart kunst’. “In de loop der jaren ontwikkel je je eigen stijl en krijg je er steeds meer plezier in. Veel cursisten zijn al jaren van de partij om zich nog verder te bekwamen.” Angelique is een van die trouwe cursisten van Wim. Voor haar is het van belang dat ze in haar waarde gelaten wordt: “Wim is wel kritisch, maar altijd in positieve zin. Hij heeft zijn eigen stijl, maar zal deze niet aan je opdringen. Hij stimuleert je altijd jezelf te ontwikkelen. Als je een keer wilt experimenteren dan is Wim de eerste die je daarin stimuleert. Ook de diversiteit in de groep spreekt me aan. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud, beginners en gevorderden; het maakt niet uit. Wim weet altijd een gezellige en ontspannen sfeer te creëren.”

“Bij ’t Atelier is het prettig om cursist te zijn. Als je eens wat anders wilt is er altijd voldoende materiaal aanwezig om iets uit te proberen. Ik heb bewondering voor het bestuur, bestaande uit vrijwilligers, dat zich altijd voor 100 procent inzet om alle draaiende te houden. Op die manier blijft het cursusgeld ook betaalbaar.” Voor de toekomst van het 50-jarige Creatief Centrum wenst Wim een aanwas van goede docenten, zodat zij de kunstzinnige toekomst van Creatief Centrum ’t Atelier kunnen waarborgen. steeds nieuw  bestuursleden opstaan om de toekomst van ’t Atelier te verzekeren!”

Contact ons

Contact ons voor meer informatie over een bepaalde cursus of andere belangrijk informatie.