grootste_schilderij_creatief_centrum

Het grootste schilderij is gelukt!

Podium Westland 2019

Na het succes van vorig jaar met het langste schilderij wilden we dit jaar weer iets anders. En wat komt er na het langste schilderij? Juist het grootste!

Maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Er moeten ruim 250 paneeltjes worden beschilderd en die krijg je vast niet op een dag bij elkaar.

Voor de grote vakantie werd er al overleg gepleegd met twee scholen in ‘s-Gravenzande, de John F Kennedyschool en de Kameleon. In Naaldwijk wilde de Bernadetteschool graag meedoen en ook diverse BSO’s en natuurlijk de cursisten van onze eigen jeugdcursussen.

Dus werd er  vooraf al druk geverfd en waren er inmiddels 150 paneeltjes van 20 x 20 cm af.

Tijdens de open dag in september moest de klus worden geklaard. Er werd een plek geregeld bij de leegstaande “Dixons”  in winkelcentrum de Tuinen in Naaldwijk en daar kon de achtergrond worden neergezet en de paneeltjes worden opgehangen.

En terwijl langslopende kinderen in de Tuinen konden meedoen werden er ook in de Kunstgarage nog veel paneeltjes beschilderd. Om 17.00 uur konden we melden: een geslaagde poging!

HET GROOTSTE SCHILDERIJ IS EEN FEIT!

Het was een gezellige middag. De kinderen, ouders, oma’s en opa’s waren enthousiast.

Uiteindelijk zijn er 261 paneeltjes beschilderd en werd het grootste schilderij 3.60 x 2.80 m. Een paar maanden mocht het blijven staan, maar in november werd ons verzocht de locatie weer te ontruimen en is het schilderij afgebroken.

Contact ons

Contact ons voor meer informatie over een bepaalde cursus of andere belangrijk informatie.