Felicitatietegel

De felicitatietegel zal binnenkort in de stoep voor De Kunstgarage aan het Zuideinde worden geplaatst.

Felicitatietegel voor jubilerend creatief centrum

Met een speciale tegel, onthuld door wethouder Piet Vreugdenhil, feliciteerde gemeente Westland dit weekend Creatief Centrum ’t Atelier met haar 50-jarige bestaan. Voorzitter Kitty Kester assisteerde hem daarbij. De aansluitende receptie kon rekenen op veel bezoekers.

’t Atelier werd opgericht in 1968. Journalist Piet Bot vond het culturele niveau in Westland niet erg hoog en wilde daar, samen met medestanders, verandering in brengen. Toen heette het nog Cultureel Centrum Prins Bernhard. Er werd gestart met muziekavonden die in Hulp en Voorzorg in de Naaldwijkse Havenstraat en de eerste exposities werden georganiseerd in het koor van de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein. Prominenten als Jan Wolkers, Henk Elsink en Ted de Braak waren te gast. In de loop der jaren kwam de focus meer op cursussen te liggen. Cursisten en docenten kwamen en komen vanuit heel Westland en daarbuiten.

Het jubileum van ’t Atelier wordt gevierd middels een exposities met werk van docenten en cursisten. Zaterdag was de opening en ook de komende weekenden zijn de werken te bekijken in de Kunstgarage. De deuren staan van 13.30 tot 17.00 uur open op zaterdag en zondag.

De felicitatietegel zal binnenkort in de stoep voor De Kunstgarage aan het Zuideinde worden geplaatst, de huidige thuisbasis van ’t Atelier.

(Het hele Westland /Foto: Rolf van Koppen Fotografie – Marieke Boon)

Contact ons

Contact ons voor meer informatie over een bepaalde cursus of andere belangrijk informatie.