wim_arnold_creatief_centrum_atelier

Je moet een goed huwelijk hebben!

Arnold van Alpen & Wim Gieselbach (beiden met pensioen)

Arnold van Alphen begon ruim 40 jaar geleden met pottenbakken, maar hij kwam er al snel achter dat zijn passie voor klei meer tot zijn recht kwam tijdens het boetseren. Wim Gieselbach begon 20 jaar geleden met de cursus tekenen en schilderen en stapte ook al gauw over op boetseren bij Jeanne van Tol. Zij was als docent zeer kritisch om het beste uit jezelf naar boven te halen. Hanny van Dort, de volgende docent, was een kei in het maken van glazuren.

Het bijzondere is dat beide mannen door hun partners aangemeld zijn. “Als je zolang boetseert moet je een goed huwelijk hebben of een ruim huis. Of allebei”, vinden Arnold en Wim. “Ondanks het feit dat één en ander naar ‘bewonderaars’ gaat, is het resultaat van al die jaren gigantisch. Een mede-cursist heeft ooit beelden op het muurtje bij Bij5 in Naaldwijk gezet; gratis voor de liefhebber. Later stond één van die beelden op de schouw van het restaurant!”

“Het leuke van boetseren is dat je elke keer weer iets nieuws moet verzinnen. Soms omdat je iets gezien hebt in een museum of tijdschrift, en soms ontstaat het tijdens het proces.” Voor Arnold en Wim is boetseren een soort therapie. “Na een drukke werkdag kan je heerlijk je hoofd leeg maken en vergeet je de hele wereld om je heen. Boetseerklei is oneindig materiaal.”

“In het begin was het een echt ‘vrouwenclubje’”, gaat Arnold verder. “In de loop der jaren is er een evenwicht ontstaan. Nu is het meer een vriendenclubje geworden. Iedereen wordt in de groep opgenomen. Na de lesavond is het altijd nog even gezellig bijkletsen.” Er zijn verschillende projecten geweest. Het werken met gips was volgens Arnold een succes evenals het maken van zelfportretten. Deze werden geëxposeerd in de Hofboerderij in Wateringen. Ook de bezoeken aan musea en beeldentuinen waren zeer inspirerend en gezellig.

“Het voordeel van het Creatief Centrum ‘t Atelier is dat er verschillende cursussen tegelijkertijd gegeven worden, zodat je ook eens bij ander lessen een kijkje kan nemen”, gaan de heren verder. Wim is intussen naast boetseren weer op tekenen en schilderen gegaan en vindt het allebei even leuk. “Ik hoop dat iedereen nu en in de toekomst evenveel plezier beleeft aan het creatief bezig zijn als ik. Het maakt niet uit voor welke cursus je kiest”, besluit Wim. Arnold voegt daar aan toe: “Ik hoop dat het Creatief Centrum ’t Atelier altijd blijft. Dit mag nooit verdwijnen!”

Contact ons

Contact ons voor meer informatie over een bepaalde cursus of andere belangrijk informatie.