creatief_centrum_jubileumtegel

Felicitatietegel voor jubilerend creatief centrum

Met een speciale tegel, onthuld door wethouder Piet Vreugdenhil, feliciteerde gemeente Westland dit weekend Creatief Centrum ’t Atelier met haar 50-jarige bestaan. Voorzitter Kitty Kester assisteerde hem daarbij. De aansluitende receptie kon rekenen op veel bezoekers.

50_jaar_creatief_centrum_atelier

DOCENTEN EXPOSITIE

Het 50-jarig bestaan van ’t Atelier is een mijlpaal die niet zomaar voorbij mag gaan. Het nieuwe cursusjaar wordt daarom ingeluid met een bijzondere expositie.

Op zaterdag 1 september is er OPEN DAG van 12.00 tot 17.00 uur met om 14.00 uur de opening door wethouder Piet Vreugdenhil. De jubileumexpositie is de eerste drie weekenden van september geopend op zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur.

bestuur_creatief_centrum_atelier

Het bestuur: 'Trots op 50 jaar 't Atelier'

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat een groep enthousiastelingen het Cultureel Centrum Prins Bernhard oprichtte, omdat er op cultureel gebied weinig te beleven was. Bestuursleden Kitty Kester, Henriëtte Engering en Marian van den Berg zijn trots op waar Creatief Centrum ’t Atelier voor staat.

kantklossen_creatief_centrum_atelier

Kitty Zuidgeest docente kantklossen en cursiste Agnes Groen: ‘ Bij het zien van een schilderij denk ik, kan dat ook in kant.’

Kitty Zuidgeest verhuisde in 1968 naar Naaldwijk. Tijdens een open dag van ’t Atelier in de Naald kwam Kitty in gesprek met de docente kantklossen Nel van Vliet. Zij raakte de juiste snaar en Kitty schreef zich terplekke in voor de cursus. Die liefde is nooit meer overgegaan. Inmiddels is zij sinds september 2000 docente na het vertrek van Nel naar Friesland.

wim_arnold_creatief_centrum_atelier

Wim Gieselbach en Arnold van Alphen (beiden met pensioen) ‘Je moet een goed huwelijk hebben!’

Arnold van Alphen begon ruim 40 jaar geleden met pottenbakken, maar hij kwam er al snel achter dat zijn passie voor klei meer tot zijn recht kwam tijdens het boetseren. Wim Gieselbach begon 20 jaar geleden met de cursus tekenen en schilderen en stapte ook al gauw over op boetseren bij Jeanne van Tol.

805576_.indd

Jeanne van Tol: ‘Het geluk komt uit het zelf maken’

Jeanne van Tol heeft meer dan 25 jaar lesgegeven bij Creatief Centrum ’t Atelier. Van 1976 tot 1983 gaf ze handvaardigheid en poppencursussen en daarna heeft ze tot 2004 boetseren voor beginners en gevorderden gegeven.

805577_.indd

Jeannette Scheffers-Eggen & Anke Rijnbeek: ‘Mooi dat er nu zoveel belangstelling is voor creativiteit’

Jeannette Scheffers-Eggen heeft de volledige historie van Creatief Centrum ’t Atelier meegemaakt. De nu 87 jaar oude dame maakte deel uit van het bestuur dat de stichting in 1968 oprichtte.

805578_.indd

Docent Wim Snijders en cursiste Angelique: ‘Door weer en wind!’

Weer of geen weer, Wim Snijders, inmiddels 63, is altijd present. Sinds september 1982 fietst hij tweemaal per week meer dan 25 kilometer van Den Haag naar Naaldwijk. Hij begon met het geven van teken- en schilderlessen aan kinderen en volwassenen. Nu geeft hij op dinsdagen woensdagavond schilderles aan een gemêleerde groep van beginners en gevorderden.

Contact ons

Contact ons voor meer informatie over een bepaalde cursus of andere belangrijk informatie.